Vučić: Hvala Kipru

Nikozija -- Predsednik Vučić preneo u Nikoziji da je kiparski predsednik Nikos Anastasijadis prihvatio njegovu molbu da se angažuje na međunarodnom planu oko Kosova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Zoran Mirković
Tanjug, Zoran Mirković

Prema rečima Aleksandra Vučića, Anastasijadis će putiti pismo svim evropskim liderima u kojem će ih upozoriti na moguće posledice svih poteza Prištine.

"Zamolio sam ga da evropske partnere upozna i upozori na moguće posledice poteza Prištine i on mi je rekao da će uputiti pismo svim liderima. Zahvalan sam, jer znam kako se čuje njegov glas glas u svim evropskim metropolama", rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa predsednikom Kipra.

Vučić je zahvalio Kipru na iskrenoj podršci Srbiji na njenom evropskom putu i u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Posebno je zahvalio na podršci Kipra u Interpolu.

"Kipar nije samo glasao, već se borio za Srbiju, kao i naša delegacija. Našoj braći sa Kipra to nikada nećemo zaboraviti. Vrlo smo lojalni i takve stvari umemo da pamtimo", poručio je Vučić.

Uputio je zahvalnost i svim građanima Kipra na podršci Srbiji i poručio da će Srbija biti uz kiparski narod i rukovodstvo, i da će moći uvek da računaju na podršku naše zemlje u institucijama, organima i organizacijama širom sveta.

strana 1 od 177 idi na stranu