Vučić: Hvala Kipru

Predsednik Vučić preneo u Nikoziji da je kiparski predsednik Nikos Anastasijadis prihvatio njegovu molbu da se angažuje na međunarodnom planu oko Kosova.

Izvor: B92

Petak, 30.11.2018.

12:06

Vučić: Hvala Kipru
Tanjug, Zoran Mirkoviæ

Prema rečima Aleksandra Vučića, Anastasijadis će putiti pismo svim evropskim liderima u kojem će ih upozoriti na moguće posledice svih poteza Prištine.

"Zamolio sam ga da evropske partnere upozna i upozori na moguće posledice poteza Prištine i on mi je rekao da će uputiti pismo svim liderima. Zahvalan sam, jer znam kako se čuje njegov glas glas u svim evropskim metropolama", rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa predsednikom Kipra.

Vučić je zahvalio Kipru na iskrenoj podršci Srbiji na njenom evropskom putu i u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Posebno je zahvalio na podršci Kipra u Interpolu.

"Kipar nije samo glasao, već se borio za Srbiju, kao i naša delegacija. Našoj braći sa Kipra to nikada nećemo zaboraviti. Vrlo smo lojalni i takve stvari umemo da pamtimo", poručio je Vučić.

Uputio je zahvalnost i svim građanima Kipra na podršci Srbiji i poručio da će Srbija biti uz kiparski narod i rukovodstvo, i da će moći uvek da računaju na podršku naše zemlje u institucijama, organima i organizacijama širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: