Tomićevoj pet godina zatvora za ratni zločin

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu donelo je presudu kojom je Ranku Tomić proglasio krivom za izvršenja ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2018.

13:23

Tomićevoj pet godina zatvora za ratni zločin

Ona je osuđena na petogodšnju kaznu zatvora.

Ranka Tomić se teretila da je kao kapetan "Fronta žena Petrovac", u delu Petrovačke brigade i Vojske Republike Srpske (VRS), zajedno sa drugim pripadnicama te jedinice, sredinom jula 1992. godine u Bosnskoj Krupi mučila, povređivala i učestvovala u ubistvu ratne zarobljenice Karmene Kamenčić, bolničarke 5. korpusa Armije Bosne i Hercegovine.

U završnim rečima, Tužilaštvo za ratne zločine zatražilo je sedam godina zatvora za Ranku Tomić.

Oštećeni se za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahteva upućuju na parnični postupak, a obe strane mogu podneti žalbu Apelacionom sudu u roku od 15 dana od dana dostavljanja pismenog otpravka presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: