"EU neće ništa značajno menjati u sporazumu o Bregzitu"

EU verovatno neće doneti neke bitne promene u nacrtu sporazuma o Bregzitu koji su postigli EU i britanski pregovarači, ocenjuje holandski premijer Mark Rute.

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

18:28

Foto: Gettyimages

"Malo je verovatno da će evropska strana napraviti neke izmene nacrta sporazuma", rekao je Rute na redovnoj konferenciji za novinare i dodao da su svi toliko dugo bili zaokupljeni pregovorima da su neke značajne izmene malo verovatne.

Dok britanska premijerka Tereza Mej ima teškoća da ubedi svoju vladu, nacrt sporazuma o budućim odnosima između Londona i Brisela posle Bregzita je u većini zemalja EU pozdravljen.

Nekoliko zemalja EU, među kojima i Holandija, izrazilo je zabrinutost o nekim tačkama sporazuma.

Francuska, Španija i Holandija su zabrinute zbog budućnosti evropskih ribarskih brodova u britanskim vodama.

Rute je rekao da sporazum još treba da prihvate obe strane i dodao da pozdravlja napore Tereze Mej za koju smatra da "dobro radi svoj posao".

Bregzit zvanično stupa na snagu 29. marta 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: