Mihajlović razrešen sa funkcije predsednika DJB

Glavni odbor Dosta je bilo (DJB) razrešio je Branislava Mihajlovića funkcije predsednika pokreta, jer je pristupio novom poslaničkom klubu.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2018.

13:55

Mihajlović razrešen sa funkcije predsednika DJB

Do izbora novog predsednika, sva ovlašćenja preuzela je zamenica predsednika Branka Stamenković.

Navodi se još da je Mihajlović naneo "ogromnu štetu" pokretu jer je napustio postojeći poslanički klub DJB i pristupio novom poslaničkom klubu "Politika mora biti drugačija".

Glavni odbor je na sednici utvrdio da je dosadašnji predsednik takvim postupanjem "doneo korist drugoj političkoj opciji, što po članu 18. Statuta automatski podrazumeva prestanak članstva i ujedno svih funkcija u DJB".

"Više od 70 odsto delegata Dosta je bilo je odlučilo da razreši Branislava Mihajlovića sa čela DJB. Nakon niza medijskih nastupa i izjava Mihajlovića, članstvo je zahtevalo da se ne čeka Skupština u Nišu zakazana za 17. novembar, već da se organizacija što pre zaštiti od njegovog delovanja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u skladu sa Statutom DJB, izbori za novog predsednika biti održani u roku od 60 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: