"To je jedan poslanik Bundestaga, nije stav Nemačke"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je, povodom izjave poslanika Bundestaga Petera Bajera da Srbija ne može u EU bez priznavanja KiM, da je reč o jednom poslaniku.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.10.2018.

17:23

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Kako je rekla, to ne predstavlja zvaničnu politiku Nemačke.

"On može da ima svoje mišljenje i slobodan je da ga iskaže. Mi o njegovom mišljenju možemo da razgovaramo i razgovarali smo juče otvoreno. Mi se s tim mišljenjem ne slažemo. Ja sam mu predstavila stav Vlade Srbije, da kada se pregovara o kompromisu nije dobro imati bilo kakve 'crvene linije'", rekla je Brnabićeva u Skupštini Srbije.

Ona je podsetila da stav Nemačke nije novost, a da je na Srbiji da taj njen stav promeni.

"Stav Nemačke se nije menjao i nas ne iznenađuje", rekla je premijerka, ali je ukazala da se s druge strane zahvaljujući naporima države promenio stav SAD.

"Da mi nismo svoj posao dobro radili ne bi se stav SAD toliko promenio. A on se prilično promenio. Tako su i oni imali crvene linije, nisu želeli da razgovaraju ni o čemu osim da Srbija prizna nezavisnost", rekla je Ana Brnabić.

Premijerka je tako odgovorila na pitanje poslanika Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Đorđa Vukadinovića o jučerašnjoj izjavi nemačkog poslanika.

Poslanik nemačkog Bundestaga Peter Bajer smatra da je Kosovo faktički nezavisno i da Srbija treba da prizna "de jure" "suverenu državu Republiku Kosovo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: