Pucnjave u Beogradu, Firić... Nastavak "krvavog derbija"?

Mladić koji je u ponedeljak uveče upucan na Novom Beogradu je pripadnik jedne od frakcija navijača JSD Partizan.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2018.

10:05

Pucnjave u Beogradu, Firić... Nastavak
StarSport

Pucnjava se dogodila nedaleko od mesta na kom je smrtonosne rane vatrenim oružjem pre nešto više od godinu dana zadobio 18-godišnji Demir Jukić. Vredi istaći da i dalje niko nije optužen niti procesuiran za to ubistvo, a spekuliše se da su za to odgovorni "navijači Crvene zvezde iz unutrašnjosti.

Iako su pojedini mediji spekulisali da je poslednja pucnjava u vezi sa prethodnim slučajem, po svemu sudeći, radi se o nastavku obračuna dve grupe navijača i “navijača“ Partizana koji je započeo u decembru prošle godine na južnoj tribini stadiona u Humskoj 1 tokom derbi meča sa Crvenom zvezdom.

Ranjeni Milan Lujanski je priveden, a konstatovane su mu i povrede desne jagodične kosti i kontuzija glave.

Podsetimo, tada je, prema informacijama koje nikada zvanično nisu potvrđene, frakcija predvođena ekipom kojoj je blizak bio i ranije ubijeni Jukić, nameravala da izvrši puč i preuzme južnu tribinu od “zvaničnih navijača“, odnosno grupacije na čijem čelu se nalazio ubijeni Aleksandar Stanković.

Deo te ekipe su, između ostalih, Veljko Belivuk i Aleksandar Vidojević, koji su više nego dobro poznati organima reda i o kojima je više reči bilo u tekstu na ovom LINKU.

Sve ostalo što se dešavalo toga dana u Beogradu je istorija i to tužna istorija društva i države u kojoj živimo – na terenu su se našli polugoli huligani, većina njih iz okolnih zemalja.

Njihovom stradanju je kumovalo i to što su se verovatno prvi put našli na tom bojnom polju, pa za razliku od njihovih beogradskih kolega nisu znali kako da pobegnu odatle kada su stvari krenule naopako po njih.

U centru pažnje se tada našao Splićanin Ante Firić, koji je nedavno stradao, prema zvaničnoj verziji, u saobraćajnoj nesreći, ali je slučaj toliko bizaran i obavijen velom misterije da se verovatno prava istina o smrti 27-godišnjaka nikada neće saznati.

Još jedan detalj ukazuje na to da dešavanja nisu sasvim jasna. Mediji su 17. oktobra javili da je Firić stradao, a na društvenim mrežama se ta informacija pojavila veče pre toga.

Naime, na nalogu na Fejsbuku pod imenom “Petar Nevolja Alkatraz“, 16. oktobra u 22.04 je postavljena fotografija hrvatskog državljanina uz poruku “Kimizanovci, jel skupljate lovu da date čitulju majmunu sa slike“.

Pošto su mediji objavili ovu vest 17. oktobra pojavio se još jedan komentar – “mnogo smo brži i od Kurira“.
U nizu komentara na ovim objavama, ali i na pojedinim navijačkim forumima, istaknuto je da iza ovog profila na Fejsbuku stoji Boris Karapandžić, nekada navijač Crvene zvezde, a poslednjih nekoliko godina istaknuto lice na Partizanovom jugu.

On je javnosti poznat kao jedan od učesnika napada na ugostiteljski objekat u vlasništvu Aleksandra Vavića, takođe nekada navijača kluba iz Ljutice Bogdana, a potom jednog od vođa navijača “crno-belih“.

O Karapandžiću je pisao i Krik, a primećen je i na Svetskom prvenstvu u Rusiji koje se održavalo ove godine, u društvu, između ostalih, Aleksandra Vidojevića i Danila Vučića.
Elem, čitulja za Firića se i pojavila, uz potpise “Kimija, Radeta, Goksija i Koraća“. O tom slučaju više reči bilo je na ovom LINKU.

U tom tekstu je bio pomenut i slučaj ranjavanja Marka Isakovića, takođe nekada člana Alkatraza, jedne od liderskih grupa Partizanovih navijača. I to je bila tema za osobu koja stoji iza naloga “Petar Nevolja Alkatraz“.

“Kimi kupio Isaku nehodajuće patikice“, glasio je jedan od komentara.

Nedugo pošto je Lujanski ranjen na Novom Beogradu pojavile su se dve objave koje se mogu povezati sa tim slučajem.

“Het-trik“ i “Cipi, cipi, za ku*ac nas zdipi“.

Usledili su i komentari koji upućuju na to da se zaista radi o nastavku “krvavog derbija“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: