Vučić: Najteži trenuci u mojoj političkoj karijeri...

Aleksandar Vučić je povodom desete godišnjice osnivanja SNS rekao da su najteži trenuci u njegovoj političkoj karijeri bili kada se plašio reakcije građana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2018.

16:11

Vučić: Najteži trenuci u mojoj političkoj karijeri...
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

On je rekao da se to dogodilo zbog potpisivanja Briselskog sporazuma i smanjenja plata i penzija.

Vučić je u intervjuu za izdanje lista "Kurir" od ponedeljka kazao da je "jedan od najtežih trenutaka" od osnivanja te stranke bio kada je otišao u Kosovsku Mitrovicu, da građanima objasni potpisivanje Briselskog sporazuma.

"Tamo sam dočekan povicima i zvižducima, ali sam obećao da ćemo se držati tog sporazuma i, kao što vidite, mi ga se držimo, a Priština beži od njega. I tada sam znao da donosim tešku odluku koja me može koštati, ali nisam bežao od nje, i ispostavilo se da sam bio u pravu", rekao je Vučić.

Po njegovim rečima, njegova druga teška odluka bila je o smanjenju plata i penzija, i donošenje novog Zakona o radu, pošto je "znao da će svima biti kriv i da će me osuđivati", ali je dodao da su zahvalujući toj odluci konsolidovane državne finansije.

Vučić je oceno da su građani počeli "više da cene sebe, našu istoriju i stradanja", zato što se sada obeležavaju godišnjice NATO-bombardovanja 1999. godine, izbeglištva Srba iz Hrvatske nakon operacije "Oluja" i stradanja u logoru Jasenovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: