Erdogan: U utorak ću izneti detalje o smrti Kašogija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će u utorak objaviti detalje turske istrage o smrti saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Izvor: B92

Nedelja, 21.10.2018.

19:45

Erdogan: U utorak ću izneti detalje o smrti Kašogija
Foto: Tanjug/AP

U današnjem obraćanju pristalicama u Istanbulu, Erdogan je rekao da Turska traži pravdu i da će o tom slučaju "detaljno" govoriti članovima vladajuće stranke u Parlamentu, prenosi Asošiejted pres.

Saudijska Arabija je juče saopštila da je Kašogi umro tokom "tuče" u konzulatu i da je zbog toga uhapsila 18 osoba, ali nije priznala tvrdnje Ankare da je novinar mučen, ubijen i raskomadan, a njegovo telo sakriveno.

Rijad nije priznao ni navode provladinih medija u Turskoj da je grupa od 15 osoba poslata iz Saudijske Arabije u Istanbul da ubije Kašogija koji je poslednji put viđen 2. oktobra, kako ulazi u saudijski konzulat po dokumenta za ženidbu.

Brojne zemlje i međunarodne organizacije izrazile su sumnju u verodostojnost tvrdnji Rijada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: