Umesto odgovora na pitanje – Đurić o "moralu"

Savez za Srbiju je zapitao da li bivši britanski premijer Toni Bler u ime Srbije učestvuje u razgovorima o rešavanju kosovskog pitanja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Potpredsednik SNS Marko Ðurić uzvraća da ljudi iz tog Saveza nemaju moralno pravo da bilo šta pitaju, niti su, kaže, na sreću, u prilici da bilo šta pitaju u ime naroda.

"Da bi uopšte imao moralno pravo da deluje u politici, Jeremić je, pre svega, duzan da odgovori po cijem nalogu su on i Tadić rasformirali čuveni Pricstinski korpus Vojske Srbije, servirali Prištini poklon u vidu pitanja i presude Međunarodnog suda pravde, izmestili dijalog o Kosovu i Metohiji iz UN na teren EU i doveli Euleks i iskljucili Unmik", kaže Ðurić.

Jeremić, dodaje Ðurić, narodu duguje i obašnjenje za koje protivusluge im je katarska ambasada dala pare, a njegov saveznik u urušavanju Srbije, Ðilas, da odgovori odakle mu 25 miliona evra prijavljene i koliko još neprijavljene imovine.

"Lideri takozvanog Saveza za Srbiju, poznat kao Savez za silovanje, pored izvinjenja i objašnjenja koja duguju za sve što su uradili za uništenje Srbije, još uvek se nisu izvinili za monstruozno pozivanje na silovanje premijerke Brnabić", navodi Ðurić u saopštenju.

Takvi ljudi, na sreću, niti imaju, niti će više ikada imati prilike da u ime ovog naroda postavljaju pitanja i donose odluke, zaključio je Ðurić.

SzS je u saopštenju pitao da li je istina da Bler razgovara sa najvišim svetskim zvaničnicima o razmeni teritorija, odnosno „razgraničenju" na Kosovu i Metohiji, posle čega bi takozvano Kosovo, kako navode, moglo da postane punopravni član UN.

Savez pita i ko je angažovao Blera, da li je on prošle nedelje o tome razgovarao sa nemačkom kancelarkom i da li je predviđeno da na tu temu sledeće nedelje ima sastanak sa visokim američkim zvaničnicima.

Ranije danas je Vuk Jeremić, predsednik Nove stranke, saopštio da je Bler angažovan da pregovara o resavanju kosovskog pitanja, na šta je reagovao funkcioner SNS Petar Petković ocenom da bi, "da nije opasan i više nego osetljiv trenutak u kome smo se našli po pitanju Kosova i Metohije, najvećim delom i zaslugom tog istog Jeremića, ostalo samo da se nasmejemo na ovakav njegov komentar".

strana 1 od 172 idi na stranu