"Ukinuti jednostrane sankcije Severnoj Koreji"

Moskva poziva sve zemlje koje uvode jednostrane sankcije Severnoj Koreji da tu praksu obustave.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2018.

23:50

Foto: GettyImages

To je rekao ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na ministarskom sastanku Saveta bezbednosti UN o denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

"Takozvane autonomne ili sekundarne sankcije protiv Severne Koreje i drugih zemalja, koje uvode SAD i neki njihovi saveznici mimo sankcija Saveta bezbednosti UN ili povrh njih, izazivaju još veće odbacivanje", rekao je Lavrov, prenosi Tas s.

Šef ruske diplomatije je istakao da Rusija smatra nelogičnim pooštravanje sankcija Severnoj Koreji, s obzirom na to da se situacija u tom regionu poboljšava.

Takođe je najavio da će Rusija predložiti rezoluciju SB UN u znak podrške poboljšanju situacije na Korejskom poluostrvu i zaključio da je za denuklearizaciju Korejskog poluostrva potreban sistem međunarodnih sankcija.

Na istom sastanku SB UN, američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je prethodno da će, ako Severna Koreja skrene s puta diplomatije i denuklearizacije, "to neminovno dovesti do sve većeg pritiska i izolacije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: