Zabelelo se u Srbiji: Sutra mraz, magla i niža temperatura

Sutra ujutro će u Srbiji biti vedro i hladno, u većini mesta sa slabim prizemnim mrazem, po kotlinama i duž rečnih tokova sa kratkotrajnom maglom.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Utorak, 25.09.2018.

13:00

Zabelelo se u Srbiji: Sutra mraz, magla i niža temperatura
Foto: Thinkstock

Tokom dana pretežno sunčano i sveže. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni.

Jutarnja temperatura od 1 do 5, najviša dnevna od 15 do 18 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će sutra jutro biti vedro i hladno, na širem gradskom području ponegde sa pojavom slabog prizemnog mraza.

Tokom dana pretežno sunčano i sveže. Vetar slab, uglavnom severni. Jutarnja temperatura oko 5, najviša dnevna oko 17 stepeni.

Do petka pretežno sunčano sa hladnim jutrima i pojavom slabog mraza - u četvrtak u većini mesta, a u petak uglavnom na jugu i jugoistoku, uz porast dnevne temperature.

U subotu prolazno naoblačenje uz manji pad temperature ponegde, prvo u severnim i zapadnim, zatim i u ostalim krajevima, usloviti slabu kišu.

U ostalim danima do kraja perioda promenljivo oblačno, u nedelju mestimično sa kišom, zatim uglavnom suvo sa temperaturom u granicama proseka za ovo doba godine.

Vrh planine Zlatar, Golo brdo, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.627 metara potpuno je zabeleo u utorak, a iste slike stižu i sa Kopaonika.

Prve pahulje prekrile su četinare u noći između ponedeljka i utorka, a temperatura na Zlataru spustila se nekoliko stepeni ispod nule.

Šumar Grozdimir Grbović kaže da snega ima nekoliko centimetara i da je temperatura u 11 sati bila oko nule.

"Golo brdo potpuno je belo i sneg se spustio niz padine Zlatara nekih stotinak metara od najviše kote. Iznenađeni smo jutrošnjim snegom, još uvek je rano za njega", rekao je Grbović za "Novosti".

Inače, kako beleže hroničari, sneg na Zlataru nije padao jedino u julu. Pre 70 godina, prvi sneg pao je 19. avgusta što je najranija pojava belog pokrivača u ovom kraju. Jutarnjeg mraza bilo je i u višim delovima Prijepolja, gde se temperatura spustila na svega jedan stepen. I na Kopaoniku se "zabelelo", sudeći prema fotografijama sa Instagram naloga "Kopaonik uživo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: