Mala pobeda velikog dečaka, iz 7/2 u 7/1 VIDEO

Posle priče koju je pokrenula Prva, o vršnjačkom nasilju u Osnovnoj školi "Rade Končar" u Zemunu, učenik 7. razreda Marko Devrnja prebačen je u drugo odeljenje.

Izvor: B92, Prva

Petak, 21.09.2018.

19:46

Mala pobeda velikog dečaka, iz 7/2 u 7/1 VIDEO
Foto:Screenshot/Prva

Mali Marko je pobedio.

Podsetimo, ceo slučaj do javnosti je došao putem medija, kada se saznalo da trojica dečaka maltretiraju Marka još od šestog razred.

“Nema razloga da dođe danas, pozvali smo je danas da dođe u petak”, rekla je Maja Kostić, direktorka O.Š. "Rade Končar”.

“Ne znam šta da kažem, osim da se nadam da će se sutra sve rešiti u korist Marka, mirnim i lepim putem”, kazala je majka Drita.

21. septembar Marko neće zaboraviti. Došao je u školu kao učenik 7/2, izašao kao učenik razreda 7/1. To je ono što je i želeo, kako bi izbegao šikaniranje nekoliko dečaka iz sada već bivšeg razreda. Njegovoj sreći nema kraja.

“Nisam ni očekivao da ću doći u drugo odeljenje. došao sam normalno, ostavio sam stvari, seo, i kada je došla nastavnica....Stvarno nisam očekivao, toliko mi je lupalo srce da nisam mogao da verujem”, rekao je Marko Devrnja, učenik O.Š. "Rade Končar

Posle emotivnog susreta sa majkom, Drita je otišla na razgovor sa direktorkom škole. Sastanak je trajao svega 10 minuta.

”Jako je brzo sve ispričala, kako je došlo do nesporazuma, kako je trebalo više da pričamo i kako se ona uplašila za Markovu bezbednost, jer su neka deca sinoć napala onu trojicu koja njega sve vreme dirali. Zato je ona hitno Marka prebacila u 7/1. Ja sam samo došla da dam saglasnost da dete ostaje u 7/1”, ističe Drita Devrnja, Markova mama

Na prvom odmoru, Marko je odmah pozvao majku da joj saopšti dobre vesti.

“Ušao sam u svoju učionicu, zvonilo je za čas. Došla je nastavnica fizike i razredna. I razredna mi je rekla da pođem za njom. I kada sam pošao ušao sam u drugu učionicu i ona je rekla sedi. Ja sam seo i bio sam previše srećan”, uzbuđeno je govorio mali Marko

“Mama, mama, prebačen sam u 7/1, mama, ja sam prepisao raspored, aj ćao. I tog momenta, ja sam tada ispustila telefon, ja sam toliko plakala, od sreće, ne znam od svega što smo prošli”, ispričala je Drita kako joj je Marko javio za premeštaj.

Ali i dalje smo bez odgovora zbog čega je bilo potrebno jedno pojavljivanje na televiziji da bi problem bio rešen?

Do direktorke OŠ “Rade Končar”, Maje Kostić, danas nisamo mogli da dođemo. Kako nam je rečeno u telefonskom razgovoru, ona je danas zauzeta sastancima.

Ovaj slučaj nisu želeli da komentarišu ni u ministarstvu prosvete. Kako je Prvoj potvrđeno u toku je inspekcijiski nadzor, posle čega će se neko iz ministarstva oglasiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: