Slučaj "Zakintos": Suđenje Srbima počinje sutra

Suđenje sprskim mladićima okrivljenih za ubistvo američkog turiste Bakari Henderson (23) na ostrvu Zakintos treba da počne u sutra pred sudom u Patri.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2018.

15:50

Slučaj
Foto: Thinkstock

Sedmorica Srba u ovom slučaju su otužena su za učešće u prebijanju američkog turiste Bakari Hendersona na ostrvu Zakintos u noći između 7. i 8. jula, od kojih je njih pet u pritvoru u Grčkoj, dok se dvojica brane sa slobode.

Roditelji Hendersona izvršili su pritisak na grčko pravosuđe putem jedne od najvećih američkih TV stanica - CBS, najavljujući svoje prisustvo na suđenju.

U izjavi za tu televiziju, Hendersonov otac je izjavio da će satisfakcija za porodicu biti samo maksimalna kazna za optužene.

Jedan od branilaca sprskih mladića advokat iz Beograda Zora Dobričanin Nikodinović smatra da je neprimen bilo kakav pritisak na pravosudne organe Grčke.

"Treba da se sudi u miru, bez bilo čijih pritiska i lobiranja, prema dokazima i u skladu sa zakonom", rekla je Dobričanin Nikodinović Tanjugu.

Petorici osumnjičenih je nakon incidenta određen pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci, dok se druga dvojica brane sa slobode.

Mladićima se na teret stavlja teško ubistvo izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod", u mestu Laganas, na smrt pretučen 23. godišnji američki student Bakari Henderson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: