"Tramp je patološki lažov"

Senator Berni Sanders kritikovao je predlog Donalda Trampa zbog imenovanja Breta Kavanoa za novog sudiju Vrhovnog suda.

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2018.

00:13

Foto: GettyImages

Sanders je ocenio da je američki predsednik patološki lažov koji i dan i noć radi samo za svoje prijatelje milijardere.

Sanders je, obraćajući se građanima Mančestera u Nju Hempširu, rekao da Tramp zbog jeftinih političkih poena pokušava da podeli Ameriku, iako je „sveta dužnost“ svakog predsednika SAD da ujedini građane.

Senator iz Vermonta kritikovao je Trampov predlog za novog sudiju Vrhovnog suda uoči saslušanja Kavanoa u Senatu, gde predsednikovi konzervativci drže tanku većinu i gde se očekuje žestoko protivljenje demokrata, prenosi portal Politiko.

„Nemam sumnju da će, ukoliko bude izabran i postavljen u Vrhovni sud, nominovani Kavano biti sudija koji se bori protiv radnika. Takođe će biti sudija protivnik žena“, rekao je Sanders, koji je 2016. godine izgubio predsedničku nominaciju u Demokratskoj stranci od Hilari Klinton.

Sanders, kao i drugi političari širom Amerike, obeležio je Praznik rada organizovanem skupova na kojima je razgovorao sa radnicima i građanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: