Slučaj Beograđanke uhapšene u CG: "Kao horor priča" VIDEO

Nedelju dana je prošlo od kada je dvadesetogodišnja Sara Vidak, nakon navodnog fizičkog napada na prekršajnog sudiju iz Kotora uhapšena.

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2018.

20:00

Slučaj Beograđanke uhapšene u CG:
Screenshot/TV Prva

Ovaj slučaj izazvao je reakcije i državnog vrha Srbije i Crne Gore. Ekskluzivno za Prvu televiziju, o ovom slučaju govori Olivera Vidak, majka pritvorene Sare.

Nekada je tanka linija između odlaska na more, malog incidenta u saobraćaju - i odlaska u zatvor. Upravo takav, gotovo filmski scenario, dogodio se porodici Vidak.

"Deluje mi totalno kao naučna fantastika. Kao horor priča", kaže Olivera Vidak.

Nakon što su Sara i njen dečko 13. avgusta imali saobraćajni incident na parkingu, pozvana je kotorska policija, koja im je uručila poziv za prekršajni sud. U sudu ih dočekuje sudija Jelena Stanišić. Prema rečima Sarine majke, odmah počinju nesporazumi u komunikaciji, teške reči, a potom i komešanje iz kog kao navodna žrtva izlazi sudija. Policija dolazi i odvodi Saru. Određen joj je pritvor do 30 dana zbog dela - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, iako to porodica Vidak negira.

"Ne smatram da je ovo takav slučaj da bi zahtevalo trideset dana pritvora, kao da je najteži kriminalac ili terorista. Ja kao majka se lično nadam najboljem rešenju za nju. kako će se desiti, šta će se desiti to sad ostaje samo do suda i od sudije. Sve zavisi od njih. Mi se borimo i ja ću nastaviti da se borim svim svojim snagama da ona što pre izađe odatle da bi mogla da joj dam psihičku podršku i snagu da izdrži sve to što je posle čeka", dodaje Olivera.

U međuvremenu, odbijen je predlog odbrane da se Sara Vidak brani sa slobode. Sledeći zahtev o kom će se raspravljati je, sloboda uz jemstvo od 10.000 evra i oduzimanje pasoša. Oliveri je zabranjeno da poseti ćerku, jer će biti svedok u procesu. O Sarinom stanju obavestio ju je srpski konzul.

"Ona je prenela njoj da se vrlo korektno ponašaju prema njoj, da nema nikakvih primedbi. Ono za šta sam ja zabrinuta je njeno zdravstveno stanje, pošto je pre 15 dana sada možda vec i 20 izašla iz bolnice. Stanje je takvo da može u svakom momentu nešto da se desi, skrenuta je pažnja komandirima, njihovoj zdravstvenoj službi", navodi Sarina majka.

Povodom ovog slučaja reagovali su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i predsednik Aleksandar Vučić, koji je rekao da Srbija čini sve što je do nje, te da je o svemu razgovarao i sa ministarkom pravde Nelom Kuburović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: