Italija traži EU da nađe zemlje za 177 migranata

Italija tražila od EU da nađe zemlje voljne da prime 177 migranata koji su danima na brodu italijanske obalske straže posle novog spora Rima i Malte.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2018.

11:14

Italija traži EU da nađe zemlje za 177 migranata
Ilustracija: Getty Images

Italijansko ministarstvo spoljnih polsova saopštilo je juče da je poslalo pismo Evropskoj komisiji tražeći da nađe rešenje, kao što je to bilo u više priliko tokom protekla dva meseca.

Pismo je usledilo posle pretnje italijanskog ministra unutrašnjih poslova Matea Salviniji da će poslati migrante nazad u Libiju, za koju je EU navela da nije bezbedna.

Sporni brod je pored obala italijanskog ostrva Lampeduza. Italija je tražila od Malte da ih primi, što je ona odbila, navodeći da migrantski brod nije bio u nevolji i da su sami migranti odbili pomoć Malte i izrazili želju da nastave put ka Italiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: