Tajvan poboljšava raketnu odbranu

Tajvan odgovara na kinesko naoružavanje razvojem sopstvenih projektila i presretača koji bi mogli da smanje vojnu prednost Pekinga u odnosu na odmetnuto ostrvo.

Izvor: B92

Subota, 18.08.2018.

15:25

Tajvan poboljšava raketnu odbranu
Foto: Tanjug/AP

To tvrde eksperti za pitanja odbrane.

Otkako je 2016. na vlast u Tajpeju došao predsednik Cai Ing-ven, Tajvan je rasporedio jedan tip projektila, usavršio drugi i ubrzao proizvodnju trećeg.

Kineski predsednik Si Djinping je zauzeo tvrd stav prema zagovornicima nezavisnosti Tajvana i poslao je ratne brodove, bombardere i lovce na trenažne misije oko tog ostrva.

Tajvanski profesor strateških studija Aleksandar Huang rekao je da bi, iako Peking ima sve veću vojnu nadmoć, tajvanski raketni sistemi mogli služiti kao sredstvo odvraćanja u asimetričnom ratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: