Završen trojni sastanak: Nova runda za nekoliko nedelja

Trilateralni sastanak u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine održan je u zgradi Evropske diplomatske službe.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 18.07.2018.

11:00

Završen trojni sastanak: Nova runda za nekoliko nedelja
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači razmotrili su u Briselu napredak u razgovorima o okvirima za pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa.

Kako je saopštila Evropska komisija posle sastanka, dogovreno je da se nova runda političkog dijaloga na najvišem nivou održi za nekoliko nedelja kako bi nastavili rad na tome.

U novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, Mogerini se danas sastala prvo sa delegacijom Kosova koju je rpedvodio predsednik Hašim Tači, potom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem posle čega je usledio zajednički trojni sastanak.

Prethodni sastanak Vučića i Tačija bio je 15. juna u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: