SNS "konsolidovala" vlast u Blacu

Odbornik sa liste Srpske napredne stranke Milan Ćurčić izabran je na sednici Skupštine za novog predsednika Opštine Blace, pišu Južne vesti.

Izvor: Južne vesti
Podeli

To je odlučeno nakon što je konstatovana ranija ostavka sada već bivšeg predsednika Zorana Jozića.

Za novog predsednika glasalo je 16 od 25 odbornika, a današnju sednicu je, po rečima predsednika Skupštine Miloša Vasiljevića, obeležio i izbor novog zamenika predsednika - Suzane Veljović, takođe iz SNS.

Inače, smene i problemi u vrhu vlasti blačke opštine počele su nakon što je raspušten Opštinski odbor SNS-a juna 2017. godine, a kulminirale su krajem maja ove godine, kada je povereništvo stranke insistiralo na smeni Jozića.

On je, kako je tada tvrdio "zbog pritisaka neformalnih grupa“, sa još 10 odbornika, napustio Odbornički klub SNS i tada je formirana odbornička grupa "Napred za Blace“ koja je ostala uz Jozića.

Međutim samo nekoliko dana nakon posete vrha SNS blačkoj opštini na čelu sa Zoranom Milojevićem Zeljom, članom Izvršnog odbora ove stranke, Jozić je podneo ostavku, a ona je potvrđena na današnjoj sednici.

Politika

"Krećemo iz Šapca..."

Lider "Zajedno za Srbiju" i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da će osnivači "Saveza za Srbiju" tokom avgusta razgovarati sa građanima širom zemlje.

Politika utorak 31.07. 13:21 Komentara: 3
strana 1 od 205 idi na stranu