Zajednička sednica vlada Crne Gore i Albanije

Zajednička sednica Vlade Crne Gore i Vlade Republike Albanije počela jutros u Skadru.

Izvor: B92

Utorak, 03.07.2018.

13:04

Zajednička sednica vlada Crne Gore i Albanije
Ilustracija: Thinkstock

Ta sednica potvrda je prijateljska dveju država i neraskidivih veza naroda, rekao je premijer Duško Marković na početku sednice.

"Činjenica da je ovo zapravo i prva sednica koju Vlada Crna Gora organizuje sa nekom drugom zemljom jasno potvrđuje naše prijateljstvo, neraskidive veze između naših naroda i odlučnost da nastavimo da negujemo dobrosusedske odnose. I to što se dogadja u Skadru, sa toliko značenja i istorije i potencijala koji delimo je pravi simbol odnosa izmedju Crne Gore i Albanije. A od prošle godine, mi smo i saveznici u okviru NATO, što je još jedan kvalitet naših odnosa", rekao je Marković.

On je naglasio da je prioritet i Crne Gore i Albanije članstvo u Evropskoj uniji i čestitao Albaniji na odluci EU o početku pregovora, preneo je podgorički portal CDM.

"U tom cilju, želeo bih da potvrdim spremnost Crne Gore da i u narednom periodu bude podrška u ostvarivanju zajedničkih integracionih ciljeva i prenosi svoja iskustva", rekao je crnogorski premijer.

On je iskazao spremnost Crne Gore za tešnju saradnju sa Republikom Albanijom podsetivši da je Crna Gora veoma posvećena regionalnoj saradnji.

Prema njegovim rečima, pored saradnje u okviru regionalnih projekata, posebno je važno razvijati saradnju i na nivou dve države, a posebno je istakao značaj manjina za medjusobnu saradnju Crne Gore i Albanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: