UN: Nedopustivo razdvajanje dece na granici SAD-Meksiko

Visoki komesar UN za ljudska prava pozvao je američke vlasti da ne razdvajaju decu od roditelja ilegalnih migranata na granici s Meksikom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2018.

11:21

UN: Nedopustivo razdvajanje dece na granici SAD-Meksiko
Foto: Gettyimages

"Nedopustivo je da deca budu razdvojena o roditelja", rekao je Zeid Raad Al Husein otvarajući zasedanje Saveta UN za ljudska prava u Ženevi.

On je dodao da takvu politiku ocenjuje kao "nedopustivu" i "okrutnu".

Američka administracija u petak je saopštila da je njena nulta tolerancija prema migrantima na granici s Meksikom dovela od polovine aprila do razdvajanja oko 2.000 dece od roditelja, koji su privedeni zbog ilegalnog ulaska u zemlju, što je krivično delo.

To je izavalo veliku debatu u SAD gde je i prva dama Melanija Trampa reagovala i pozvala Kongres da brzo postigne dogovor o reformi imigracije, dodajući da "ne podnosi da vidi decu odvojenu od porodice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: