Gutereš sledeće nedelje razgovara s Putinom u Moskvi

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš posetiće 20. i 21. juna Moskvu, gde će se sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2018.

00:23

Gutereš sledeće nedelje razgovara s Putinom u Moskvi
EPA/Salvatore Di Nolfi

Tamo će gledati meč svoje zemlje na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

To je danas objavio Guterešov portparol Stefan Dižarik i dodao da će bivši portugalski premijer pre toga posetiti Finsku 18. juna i Norvešku 19. juna, prenosi Asošiejted pres.

Gutereš će u Moskvi razgovarati s Putinom, sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom i patrijarhom Ruske pravoslavne crkve Kirilom. Prisustvovaće ceremoniji obeležavanja 70. godišnjice prisustva UN u Rusiji, a gledaće i utakmicu Portugalije i Maroka 20. juna.

Prvi čovek UN će u Helsinkiju 18. juna učestvovati na sastanku savetodavnog odbora UN za medijaciju, kao i u godišnjim razgovorima o budućnosti međunarodnog sistema koje organizuje finski predsednik Sauli Ninisto.

Dan kasnije će se u Norveškoj sastati s kraljem Haraldom Petim i premijerkom Ernom Solberg, a govoriće i na Oslo forumu, rekao je Dižarik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: