Bombe pronađene kod Beogradskog dramskog

Kod Beogradskog dramskog pozorišta u Daničarevoj ulici na Crvenom krstu pronađene su dve ručne bombe koje su preuzeli pripadnici policije, saopštio je MUP.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 21.05.2018.

13:43

Bombe pronađene kod Beogradskog dramskog
Ilustracija: Thinkstock

Kako navode, na teren su izašli pripadnici kontradiverzione jedinice koji su oko 11 časova odneli bombe.

Bombe je našao pas čija je vlasnica otišla na prijavnicu Beogradskog dramskog pozorišta BDP i to prijavila, izjavio je direktor pozorišta Slobodan Ćustić.

On je za Tanjug naveo da su se bombe nalazile kod magacina pozorišta u kojem se drži scenografija i deo rekvizita. "Gospođa koja je šetala psa prijavila je nama na prijavnicu, mi smo pozvali antidiverzionu jedinicu koja je došla odmah. Nisu imali šta da demontiraju, osim da to pokupe i odnosu", kazao je Ćustić. Dodao je da se nada da će policija pronaći ko je te bombe ostavio.

"Mislim da je to slučajnost, međutim, ovde u blizini se nalazi nekadašnji bioskop 'Šumadija', on je sada ruina i tu se skupljaju neki koji nemaju veze ni sa umetnošću, ni sa pozorištem. Možda je neko od njih to ostavio, a možda je to neka poruka za nekoga ko živi u ovim zgradama", rekao je Ćustić.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja, navodi se u saopštenju MUP-a. Bombe su navodno pronađene ispred ulaza u magacinski prostor koji koristi Beogradsko dramsko pozorište.

U saopštenju MUP-a se navodi da su do dolaska kontradiverzione ekipe mesto na kojem su bombe pronađene obezbeđivali policajci iz policijske stanice na Vračaru.

"Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja", navodi se u saopštenju MUP.

Policija je zbog bombi blokirala okolne ulice na Crvenom krstu, ali je ubrzo sve završeno, tako da je taj deo grada sada prohodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: