Raste broj žrtava napada na aerodrom: "Ranjene i desetine"

Broj poginulih boraca u nizu eksplozija na sirijskom vojnom aerodromu povećan je na najmanje 28, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2018.

22:20

Raste broj žrtava napada na aerodrom:
Getty images

U petak je došlo do niza eksplozija u skladištima oružja i goriva na tom aerodromu u provinciji Hama, a Opservatorija je prvobitno saopštila da je poginulo 11 osoba.

Direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman rekao je danas da bi broj mrtvih mogao da bude povećan, jer su ranjene desetine, od kojih su neki u kritičnom stanju, prenosi Frans pres.

On je kazao da bi među žrtvama moglo da bude i stranaca, jer su na tom aerodromu bili i borci Irana i ekstremističkog libanskog Hezbolaha, dva saveznika sirijskog predsednika Bašara Asada.

Centar za zajedničke operacije regionalnih snaga, saveznika sirijskog režima, negirao je tu mogućnost, navodeći da na tom aerodromu nije bilo snaga iz Irana ili neke druge zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: