"Napad na iranske položaje u Siriji jasna poruka Asadu"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu kaže da je napad na položaje iranske vojske u Siriji "jasna poruka" sirijskom predsedniku Bašaru Asadu da ne napada Izrael.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

21:18

Foto: Gettyimages

Netanjahu je u izjavi naveo da je njegova zemlja "u neprekidnoj kampanji" i da je "izraelska vojska izvela veoma obiman napad na iranske ciljeve" u Siriji.

"Ako nas bilo ko napadne, mi ćemo uzvratiti sedmostruko, a ako bilo ko priprema napad na nas, mi ćemo prvi delovati protiv njega", upozorio je Netanjahu.

Dodao je da su među metama izraelskih vazdušnih udara, najvećih u Siriji od Jomkipurskog rata 1973. godine, bila skladišta oružja, logistički objekti i obaveštajni centri koje koriste elitne iranske snage u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: