Mihajlović: Nećemo dozvoliti da niški aerodrom propadne

Vlada Srbije neće dozvoliti da se niški aerodrom vrati u godine kada su njime upravljali Zoran Živković i Demokratska stranka, izjavila je Zorana Mihajlović.

Izvor: B92

Subota, 31.03.2018.

20:45

Mihajlović: Nećemo dozvoliti da niški aerodrom propadne
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Ministarka, građevinarstva i infrastrukture istakla je da je broj putnika na niškom aerodromu 248 puta veći od kada Vlada Srbije ulaže novac u aerodrom "Konsatnin Veliki".

"Vlada Srbije neće da dozvoli da aerodrom u Nišu doživi sudbinu brojnih niških državnih firmi koje su propale i koje je svima nama ostavio Zoran Živković, Demokratska stranka i sve druge stranke koje su nastale iz nje", izjavila je Mihajlovićeva u saopštenju povodom protesta zbog odluke gradske uprave Niša da ustupi taj aerodrom Vladi Srbije.

Kako je dodala, 2014. na niški aerodrom sletelo je 1.335 putnika, a na kraju 2017. godine 331.582 putnika, a od kada je Vlada Srbije počela pre tri godine sa investicijama i uložila milijardu dinara u aerodrom 'Konstantin Veliki', broj putnika povećan je 248 puta.

Prema njenim rečima, dok su Živković i DS vodili Niš najuspešnija godina za aerodrom "Konstantin Veliki" bila je 2012. kada je bilo 27.426 putnika, što je po njenim rečima "samo 12 puta manje nego posle ulaganja Vlade Srbije u aerodrom".

Mihajlović je navela da se ova Vlada Srbije neće ponašati, kako je rekla, kao prethodne vlade Zorana Živkovića i ostalih iz DS koje se nisu mešale u svoj posao i tako dovele do potpunog uništenja svih državnih firmi u Nišu i do hiljada ljudi koji su ostajali bez posla.

"Ova Vlada Srbije će se mešati u svoj posao i neće dozvoliti da se niški aerodrom vrati u godine kada su njima upravljali Živković i DS. I takva politika naše Vlade, bivšeg premijera, a sada predsednika Aleksandra Vučića dovela je veliki broj investitora u Niš, otvorila šest velikih fabrika i spasla grad od propasti", rekla je ona.

Potpredsednica Vlade kazala je da sve analize pokazuju da aerodrom u Nišu nije u mogućnosti da iz redovnog poslovanja investira više od 10 miliona evra koliko je potrebno da bi infrastruktura, oprema, funkcionisanje i bezbednost bili na najvišem nivou.

"Vlada neće da dozvoli da aerodrom 'Kostantin Veliki' propadne jer Grad Niš nema dovoljno novca da uloži u njega kako bi mogao dalje da se razvija i da beleži još veći rast broja putnika", rekla je Mihajlovićeva.

Nekadašnji premijer Srbije, narodni poslanik "Nove stranke" Zoran Živković rekao je danas novinarima da u ugovoru o koncesiji beogradskog aerodroma postoji stavka u kojoj piše da u Srbiji ne treba da se razvija nijedan drugi aerodrom osim surčinskog i da se zbog toga radi "sve ovo".

Živković je to izjavio na protestu u centru Niša na kojem su građani tražili vraćanje aerodroma "Konstantin Veliki" pod jurisdikciju grada i ostavke gradonačelnika i Gradskog veća koje je donelo odluku da se aerodrom ustupi republičkoj vlasti bez nadoknade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: