Kocijančić: ZSO primeniti bez odlaganja

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić poručila je da se dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština mora primeniti bez odlaganja.

Izvor: B92

Petak, 09.03.2018.

12:23

Kocijančić: ZSO primeniti bez odlaganja
Foto: Getty Images

Ona je ujedno najavila novu rundu tehničkog dijaloga od 19. do 21. marta.

"Od početka smo bili jasni prema obema stranama da se Zajednica/Asocijacija srpskih opština mora primeniti bez odlaganja. To se odnosi i na sve ostale dogovore koji nisu u potpunosti primenjini, kao što je onaj energetici", rekla je Kocijančić za Tanjug.

Ona je najavila da će se nova runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine održati od 19. do 21. marta u Briselu.

"Na dnevnom redu biće primena dogovora o Zajednici/Asocijaciji srpskih opština, energetika, most u Kosovskoj Mitrovici, sloboda kretanja i integrisano upravljanje granicama”, navela je Kocijančić.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da je odluka takozvane Vlade Kosova da ne primene dogovor o formiranju ZSO u stvari odluka Prištine da napusti briselski dijalog.

Šef srpske diplomatije upozorio je takođe, da ceo pregovarački proces Beograda i Prištine sada može da se vrati na nulu. "Ako suštinski deo sporazuma koji smo dogovorili albanski lideri beskrupulozno i bez ikakvih sankcija odbijaju da primene, Beograd sada može da razmotri stavljanje van snage sve dosadašnje dogovore koje smo postigli u Briselu", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: