Vesić: Na sneg "punim kapacitetom"

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je za Tanjug da su u Beogradu sve ulice prvog prioriteta tokom noći očišćene i prohodne za saobraćaj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2018.

07:08

Vesić: Na sneg
Ilustracija: Thinkstock

Gradsko saobraćajno Beograd i Lasta saobraćaju jutros bez zastoja i prema redu vožnje.

Ulice prvog prioriteta u Beogradu čini oko 1.800 kilometara ulica kojima se kreću vozila javnog prevoza.

Sneg je počeo da pada sinoć oko 20h u okolini Lazarevca a na celom području grada oko 23.30h. Beograd put je u punom kapacitetu mehanizacije i ljudstva što znači da smo u četvrtom stepena angažovanja. Na ulicama se nalazi 103 kamiona, 32 multikar vozila, deset putaraca i 18 utovarivača koje opslužuje 280 ljudi", rekao je on.

Dodao je da je od juče ujutru angažovana dodatna mehanizacija - i to pet kamiona Gradske čistoće na kojima su montirani raonici za sneg i po jedan kamion iz Zelenila i Vodovoda kao i 4 multikar vozila iz Zelenila i sa Ade Ciganlije”. "Svi oni su na terenu", kaže Vesić.

“Tokom noći od 20 sati sinoć do jutros u 06.00h bacali smo preventivno so kako bismo sprečili da se sneg zadržava kao i pojavu leđa na kolovozu. U ovom periodu bacili smo 750 tona soli, 200 tona agregata koji predstavlja mešavinu i 100 tona kalcijum hlorida”, rekao je gradski menadžer. On je dodao da se “prema vremenskoj progozi padavine nastavljaju tokom današnjeg dana i naredne noći”. "U istom kapacitetu nastavljamo rad", dodao je Vesić.

On je rekao da su ostali radnici komunalnog sistema Beograda na terenu i da se “čiste autobuska stajališta, trotoari ispred javnih ustanova kao i da se preventivno baca so u blizini škola i vrtića i na pešačkim prelazima”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: