Dačić: Tilerson pomenuo ono šta sam mu ja rekao

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalio je Stejt Departmentu na čestitiki povodom Dana državnosti Srbije.

Izvor: B92

Subota, 17.02.2018.

22:50

Dačić: Tilerson pomenuo ono šta sam mu ja rekao
Foto: EPA / Ðorðe Saviæ

On je ukazao da je američka vlada po prvi put u zvaničnom obraćanju podsetila na savezništvo sa Srbijom.

"Zahvalan sam Stejt departmentu i (Reksu) Tilersonu na čestitiki koju je uputio povodom Dana državnosti. Imao sam sastanak sa njim i drago mi je što je u čestitki upotrebio ono sa čime sam ga upoznao, da je pre sto godina tadašnji predsednik Vilson objavio poseban proglas, kojim se američki narod poziva da kroz molitvu iskaže solidarnost sa srpskim narodom", rekao je Dačić.

On je podsetio da se tada, 28. jula 1918. godine, na Beloj kući vijorila srpska zastava, navodeći da mu je drago što je prvi put sve i zvanično rečeno u obraćanju američke vlade.

"Hoću da pozovem sve da se kao država i kao narod više borimo za svoj interes. Nije to sramota. Nije dobar Srbin samo onaj koji želi da se dodvori nekima koji misle da su mnogo jaki", rekao je ministar na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova, na kojoj je saopštio da je Burundi povukao priznanje Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: