Irinej: Ivanović je bio najsvetliji primer našeg roda

Patrijarh Irinej je za televiziju Hram rekao da ubijeni lider GI SDP Oliver Ivanović nije hteo “da napusti Staru Srbiju ni po cenu života“.

Izvor: hram
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

On je istakao da je Ivanović kao izuzetan poznavalac teške situacije u kojoj se odavno nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, istrajavao u ulozi narodnog i društvenog predstavnika.

“Mnogi su bili prisiljeni da odu sa teritorije Stare Srbije. Ivanović je trpeo pritiske i bio je izložen najvećim iskušenjima. Iako je mogao da napusti ovu svetu zemlju, nije to hteo da učini ni po koju cenu. Ispostavilo se, na žalost, da to nije hteo da učini ni po cenu života“, naveo je Irinej.

On je istakao da je pucanj u Ivanovića pucanj u Srbe i u Srbiju.

“Blagodarni smo pokojnom Oliveru što je bio najsvetliji primer našeg roda, rame uz rame sa našim sveštenstvom, monaštvom i svim čestitim Srbima, kao i za sva dobra koja je učinio za srpski narod i Srpsku crkvu. Porodici, svim srodnicima, istinskim prijateljima pokojnog Olivera Ivanovića i našem narodu koji živi na Kosovu i Metohiji, upućujemo iskreno saučešće sa željom da žive u međusobnoj ljubavi i u miru sa drugim narodima. Molimo se Srbima Svetiteljima koji večno žive u svetinjama na Kosovu i Metohiji kao čuvari našeg naroda, da umole pobeditelja smrti Vaskrslog Hrista, da podari večni pokoj počivšem Oliveru“, zaključio je Irinej.

Društvo

strana 1 od 152 idi na stranu