"Zapadni Balkan bi mogao da bude zid odbrane EU"

Rumunija, Bugarska, Grčka i Srbija mogle bi da budu "zid" koji brani Evropsku uniju, izjavio je rumunski premijer Mihaij Tudose u Varni.

Izvor: B92

Sreda, 04.10.2017.

08:51

Foto: Tanjug

On se u Varni sastao sa Srbije Aleksandrom Vučićem i grčkim i bugarskim premijerima, Aleksisom Ciprasom i Bojkom Borisovim.

"Mi smo četiri zemlje koje čine Zapadni Balkan, koji bi podjednako mogao da bude kapija za ulaz u EU, kao i za izlaz iz EU, ili zid koji brani EU. Delimo isti interes, i stretaški i ekonomski, ali i, kao dobar sused, da Srbija postane zemlja članica EU", rekao je Tudose u utorak.

On je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Vučićem, Borisovim i Ciprasom, naglasio da je proširena saradnja izmedju Bugarske i Rumunije sa Srbijom i Grčkom, prenela je rumunska agencija Adjer pres.

"Mi nismo zemlja sused Grčke, ali smo partnerska zemlja sa Grčkom", poručio je Tudose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: