Vučić: Tramp i ja smo u sličnoj poziciji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da su on i američki predsednik Tramp u sličnoj poziciji zbog načina na koji se prema njima odnose mediji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Tramp i ja smo u sličnoj poziciji. Po ceo dan se mediji bave nama dvojicom. Ono što njemu rade 'Njujork tajms' i 'CNN', i meni rade", rekao je Vučić u intervjuu Sputnjiku.

"Po istom principu", dodao je on, precizirajući da prit tom ne misli na pomenute američke medije.

Vučić je izjavio je da Srbija u multipolarnom svetu u kome je na delu sučeljavanje sila mora da vodi mudru politiku ali da Srbijom danas ne vladaju strani ambasadori.

"Sada imamo multipolarni svet. Četiri su velike sile: SAD, Kina, Rusija i EU sa Nemačkom na prvom mestu. Gledamo da obezbedimo razlicite interese u različitim delovima sveta. Na delu je sučeljavanje sila politički, vojno i ekonomski, a indirektni sukobi su svakog dana. Moramo u tim okvirima da vodimo mudru politiku i da se čuvamo. I trava strada kad slonovi idu," rekao je on u intervjuu Sputnjiku.

Prema njegovim, rečima, Srbija će čuvati vojnu neutralnosti i nezavisnost, što, kako kaže, nije lako.

"Borba traje na dnevnom nivou. Ali, Vlade pre nas slale su dnevni red u ambasade na odobravanje, pa su ga telefonski usvajali. Danas u Srbiji ne vladaju ambasadori.

Na pitanje da li će on kao predsednik uvek znati šta vlada usvaja on je rekao da neće znati na dnevnom nivou ali da strateški sigurno hoće.

"Pa zar bi neko da ukine demokratiju u Srbiji. Ja sam predsednik najveće stranke u Skupštini koja je izabrala Vlada. Ne misli valjda neko da može da nam ukine pravo da kao stranka koja je pobedila na izborima, da donosimo važne odluke za zemlju," zaključio je on.

Pročitajte još:

Vučić: Dijalog sa Prištinom prelazi na predsednički nivo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 253 idi na stranu