Nemački ministar: Trebaju nam Rusi za rešavanje problema

Ruski konstruktivni stav neophodan je za rešavanje brojnih međunarodnih konflikata, izjavio je danas nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel.

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

14:39

Nemački ministar: Trebaju nam Rusi za rešavanje problema
Tanjug, arhiva

"Glavni konflikti našeg vremena mogu da se reše jedino zajedno i uz obostrano poverenje. Potrebna nam je ruska konstruktivna uloga - u Siriji, Libiji, Avganistanu i istočnoj Ukrajini", rekao je Gabrijel agenciji Tass.

Prema njegovim rečima, neophodno je očuvati dijalog u politički teškim vremenima.

On je podvukao i da putuje danas u Rusiju, gde će sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim otvoriti konferenciju o partnerstvu rusko-nemačkih gradova.

"Uprkos svim postojećim političkim neslaganjima, ne smemo zaboraviti koliko su bliski i isprepleteni odnosi bili između Rusije i Nemačke nakon okončanja Hladnog rata", rekao je Gabrijel.

Istovremeno, on je izrazio uverenje da partnerstvo između gradova i regiona značajno doprinosi jačanju veza između dve zemlje. "Zainteresovani smo za jačanje razmene među zajednicama", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: