DJB: OEBS ne sme da bude paravan za pljačku glasova sa KiM

Izborni štab Saše Radulovića traži od OEBS-a da omogući i osigura prebrojavanje glasova na biračkim mestima na Kosovu i Metohiji, odmah po zatvaranju birališta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2017.

15:37

DJB: OEBS ne sme da bude paravan za pljačku glasova sa KiM
Foto: Thinkstock

"Očekujemo od OEBS-a da stvori uslove da se na teritoriji Kosova i Metohije, u prisustvu predstavnika Misije, prebroje glasovi 2. aprila, odmah po zatvaranju biračkih mesta u 20 časova", navodi se u saopštenju.

DJB je saopštio da će, ako glasački materijal bude prebacivan u Vranje i Rašku, OEBS biti "puki paravan" za izbornu krađu koju, prema njihovim rečima, "priprema" predsednički kandidat Aleksandar Vučić i doprineti urušavanju integriteta izbornog procesa.

"Ključni instrument predstojeće krađe je Uputstvo o sprovođenju izbora na Kosovu i Metohiji koje je usvojila Republička izborna komisija bez učešća opozicije. Taj diskriminatorski dokument nije u skladu sa zakonom i Ustavom Srbije, a zamišljen je da omogući izbornu krađu glasova sa Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

DJB je naveo da će prebacivanje džakova sa glasovima biti iskorišćeno za izbornu krađu, a da će prigovori kandidata biti onemogućeni, jer će prebacivanjem materijala rokovi za podnošenje žalbi biti prekoračeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: