Vučić: Desetorica protiv mene, mogla je i neka dama

Aktuelni premijer i kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić naveo je da se nije bavio ostalim kandidatima.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kako je rekao, vrlo malo vremena ima za predsedničku kampanju, malo skupova ima, a očekuju ga i posete Sarajavu i Berlinu.

“Nisam se time bavio, vidim da je njih desetorica protiv mene, mogla je da bude i neka dama, ali njih desetorica, videćemo kako će da bude“, rekao je Vučić.

On je dodao da je vrlo teška utakmica u kojoj ostali kandidati skupljaju glasove protiv njega, kao i da ga brinu poruke nasilja.

“Nije bilo ni najmanjeg incidenta uprkos pretnjama koje su iznosili pojedini dosovski kandidati, pucanja na ulicama, vešanja na banderama“, naglasio je Vučić.

Dodaje da se kandidati koriste neistinama o njegovom radu, porodici i partiji koju vodi.

“Nisam čuo nijedan program, nijedan plan, nije pitanje da li nešto želim da čujem ili ne, već nisam čuo ništa sem žestokih napada njih devetorice, desetorice...“, rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše kandidaturu Luke Maksimovića (Ljubiše Preletačevića Belog), Vučić je rekao da ne može time da se bavi i da je politika "suviše ozbiljna stvar" u kojoj nema mesta šalama.

Naglašava da mu je jedini cilj da se predsednik izabre na demokratski način.

On se osvrnuo i na posetu Sarajevu koja mu predstoji i dodao da će tamo razgovarati sa svima koji dođu.

On je naveo i da je spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom.

"Mi smo za dijalog spremni i danas i sutra i svaki dan. Čini mi se da neki u svetu nedovoljno ozbiljno shvataju posvećenost Prištine da odbiju dijalog, što me plaši ne u smislu njihove snage i onoga što bi mogli da učine protiv nas, već zato što je svaka vrsta nestabilnosti pogubna za nas", rekao je Vučić u Beogradu.

On je to kazao odgovarajući na pitanje novinara kada se očekuje nastavak dijaloga, s obzirom da je Skupština Kosova usvojila Rezoluciji kojom se traži prekid dijaloga Beograd i Prištine sve dok Ramuš Haradinaj ne bude oslobođen.

Dodaje da je zakazana i poseta Berlinu, gde će se sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Politika

strana 1 od 274 idi na stranu