Đaci vas deseti put mole - usporite pored škole

Beograd -- Deseti ciklus akcije “Đaci vas mole, usporite pored škole" počeo je predstavom o pravilnom ponašanju u saobraćaju pred 75 prvaka beogradske OŠ "France Prešern".

Izvor: Beta
Podeli

Đaci su na predstavi pevali sa dečjim horom "Čarolija" pesme "Čuvajte nam đake" i "Samo sporo kad ste pored škole", a svaki đak prvak je od "Parking servisa" na poklon dobio fluorescentni prsluk i škola "France Prešern" komplete lopti.

Cilj akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole" je bezbednost dece u saobraćaju, tako što se deca kroz predstave i časove uče kako da se ponašaju na putu od kuće do škole, kako da pravilno prelaze ulicu, tumače semafor i saobraćajne znakove.

Akcija se sprovodi uz saglasnost Sekretarijata za saobraćaj, Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i uz podršku Uprave grada Beograda i Saobraćajne policije.

Gradski menadžer Goran Vesić kazao je da će novim ciklusom akcije o bezbednosti dece u saobraćaju biti obuhvaćeno 16.000 đaka prvaka iz 168 osnovnih škola u Beogradu.

"Do sada je kroz ovu akciju prošlo oko 120.000 đaka prvaka na teritoriji Beograda, imali smo skoro 1.200 edukativnih predstava", rekao je Vesić i dodao da se u okviru akcije organizuje i kviz u kojem đaci odgovaraju na pitanja u vezi sa saobraćajem.

On je kazao da grad Beograd i Ministarstvo prosvete moraju hitno da se bave vršnjačkim nasiljem, koje je sve prisutnije u školama.

"To je kompleksan problem. Kao društvo moramo da se korenito pozabavimo tim problemom", rekao je Vesić i dodao da je "ulaganje u decu ulaganje u budućnost".

Direktor Javno komunalnog preduzeća "Parking servis" Andrija Čupković rekao je da je proteklih devet godina više od 120.000 učenika obučeno kako da se bezbedno ponašaju na putu od kuće do škole i od škole do kuće.

"Stalno uvodimo inovacije u akciju 'Đaci vas mole, usporite pored škole'. Bezbednost dece je na prvom mestu", rekao je Čupković.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kazao je da je ta akcija važna zato što je usmerena na bezbednost učenika, o kojoj brinu "roditelji, bake, deke, nastavnici", kada deca dolaze i odlaze iz škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 139 idi na stranu