Zatvorenici kuvaju za ugrožene

Beograd -- Privtorenici Okružnog zatvora u Beogradu spremili su danas pasulj sa slaninom za evakuisane stanovnike poplavljenih područja, koji su smešteni u Surčinu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Danas je spremljeno 600 obroka, od 50 kilograma pasulja i 20 kilograma slanine koje je obezbedio Crveni krst Srbije, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

Planirano je da sutra pritvoreni u zatvoru u Bačvanskoj ulici kuvaju 200 obroka za nastradale ljude smeštene u Spotskom centru Šumice.

U dogovoru sa Crvenim krstom Srbije koji će obezbeđivati namirnice, pritvorenici će sve dok bude potrebno kuvati za ugrožene, ističu u Upravi.

Takođe, 100 osuđenika - slobodnjaka iz zatvora u Sremskoj Mitrovici upućeno je danas na ispomoć u punjenju vreća sa džakovima kako bi se od poplavnog talasa koji je naišao iz Hrvatske odbranila sela Sremska Reka, Bosut i Kuzin.

Štićenici i osuđenici u Srbiji prethodnih dana iskazali su veliku solidanost sa nastradilima i svakodnevno na različite načine učestvuju u pomaganju na odbrani od poplava i pružanju pomoći za građane koji su trenutno dez domova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu