Ukrajina: Šestoro ubijeno u napadu

Slavjansk -- U napadu na kontrolni punkt u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine sinoć je ubijeno šest osoba, javio je Glas Rusije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Među ubijenima su četiri pripadnika samoodbrane samoproglašene Narodne republike Donjeck i dva napadača za koje se veruje da su pripadnici paravojne radikalne, ukrajinske grupe "Desni sektor".

Kod napadača su nađene oznake radikalne grupe "Desni sektor" i velika količina oružja, među kojima su plastid, dimne bombe i instrumenti za noćno osmatranje, američke proizvodnje.

Napadači su došli u četiri vozila i otvorili vatru na lokalne građane od kojih su na licu mesta ubili trojicu a jedan je teško povređen i posle preminuo u bolnici.

Na kontrolnom punktu je bilo 26 civila naoružanih motkama. Oni nisu nosili oružje poštujući nalog Kijeva i loklanih vlasti o primirju za vreme Uskrsa.

Nakon napada, civili koji su se razbežali obavesti su svoje sugrađane koji su došli naoružani i otvorili vatru na napadače, pri tom ubivši dvojicu a ostali su pobegli i za njima se traga u šumi.

strana 1 od 488 idi na stranu