"Srpska" o privođenjima na KiM

GI Srpska saopštila da odluka suda da za 3 Srba iz Parteša bude određen pritvor do 30 dana pokazuje da na KiM i posle 14 godina ne funkcionišu pravosudni organi

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2013.

20:31

Default images

Kosovska policija privela je juče u Partešu troje radnika zaposlenih u srpskim institucijama, dok su bili u poseti korisniku socijalne pomoći, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, ocenivši to privođenje kao zastrašivanje Srba uoči lokalnih izbora na KIM.

Privedeni su radnik Kosovsko-pomoravskog okruga Živorad Jovanović, radnica Centra za socijalni rad Vitomirka Gavrilović i radnik opštine Gnjilane Nenad Stojković i određen im je pritvor od 48 sati.

Kako se navodi u saopštenju "Srpske", sud u Gnjilanu doneo je odluku da se Jovanoviću i Stojkoviću odredi pritvor u trajanju od 30 dana, a Gavrilovićevoj jednomesečni kućni pritvor.

Građanska inicijativa "Srpska" pozvala je međunarodnu zajednicu, a pre svega Euleks, da oštro reaguje i u skladu sa ovlašćenjima učini sve kako bi se nedužni Srbi našli na slobodi.

Kako navode iz "Srpske", privođenje i pritvorsko zadržavanje Srba iz Parteša "na osnovu neproverenih, insuiniranih i izmišljenih optužbi u predizbornoj kampanji opšte je poznata stvar, u poslednje vreme postaje i uobičajena".

To, kako je saopšteno, govori da kod dela albanskog rukovodstva na Kosovu i Metohiji "vlada strah i panika od pobede Srba koji veruju u sebe i državu Srbiju".

U saopštenju se pozivaju svi Srbi na Kosovu i Metohiji da "ne podležu pritiscima, ucenama i lažnoj retorici protivnika lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, već da samouvereno i dostojanstveno pokažu da im je država Srbija u srcu i da 3. novembra glasaju za sebe, svoju decu i budućnost i listu "Srpska".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: