Crna Gora: Prva gej parada u Budvi

Podgorica -- Prva parada LGBT zajednice u Crnoj Gori, biće organizovana naredne sedmice u, po mnogima, najatraktivnijoj turističkoj destinaciji Budvi, pišu Vijesti.

Izvor: Vijesti, Tanjug
Podeli

Iako se događaj drži u tajnosti, zbog bezbednosti, organizator, nevladina organizacija LGBT Forum Progres, koji vode Zdravko Cimbaljević i Aleksandar Zeković, nekoliko sedmica unazad uz podršku uprave policije i lokalne samouprave, priprema gej performans, koji će biti održan u metropoli turizma.

Upravo je Budva, zbog sezone i, kako piše list, velikog broja pripadnika LGBT zajednice koji letuju u ovome gradu, izabrana za mesto u kome će se pripadnici ove seksualne manjine prvi put u Crnoj Gori javno okupiti.

Zbog bezbednosti učesnika, Vijesti ne žele da otkriju tačan datum i lokaciju održavanja parade.

Pripadnici "duginih boja" su o celom događaju obavestili budvansku filijalu Uprave policije, koja će zajedno sa pripadnicima Posebne i Interventne jedinice toga dana obezbeđivati događaj.

Vijestima je u policiji potvrđeno da im je stigao dopis o svim pojedinostima, satnicom održavanja i lokacijom, kako bi njihovi službenici mogli na vreme da organizuju obezbeđenje ovog događaja.

Iako se priprema u tajnosti, o događaju su dobro upoznati i u Opštini Budva.

Oni su dali punu podršku održavanju te manifetstacije, a shodno dogovoru, kako bi se omogućila maksimalna bezbednost događaja i sprečio dolazak desničarskih i navijačkih grupa, koje bi eventulano mogle ugroziti održavanje manifestacije, organizatorima su garantovali da će “ćutati“.

Info

strana 1 od 47126 idi na stranu