Đurić traži da ne priznaju Kosovo

Beograd -- Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić pozvao je diplomatske predstavnike država koje nisu priznale nezavisnost Kosova da ne menjaju svoj stav.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je na brifingu u Palati Srbija naglasio da, uprkos tendencioznim tumačenjima koja su poslednjih dana prisutna u domaćoj i svetskoj javnosti, Srbija sigurno neće menjati svoju principijelnu poziciju po pitanju nepriznavanja Kosova kao nezavisne države, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Đurić je posebno istakao da stavljanje u taj kontekst poslednjeg sporazuma iz Brisela ne doprinosi postizanju sveobuhvatnog i održivog rešenja za pitanje KiM, kao ni trajnoj stabilnosti čitavog regiona.

On je upoznao prisutne sa najnovijim dešavanjima vezanim za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, informisao ih je detaljno o toku dijaloga s privremenim institucijama samouprave u Prištini, kao i o izazovima koje donosi nastavak dijaloga i implementacija već dogovorenog.

Savetnik predsednika Srbije se zahvalio prisutnima na principijelnom stavu njihovih država o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Kosovo

strana 1 od 129 idi na stranu