SNS u ponedeljak i o izborima?

Beograd -- Kako B92 nezvanično saznaje sastanak predsedništva SNS biće održan najverovatnije u ponedeljak, a jedna od tema mogli bi biti i vanredni parlamentarni izbori.

Izvor: B92
Podeli

Ipak, kako kažu izvori B92, trenutno je najvažnije dobijanje datuma za početak pregovora sa EU, od čega će zavisiti dalji koraci.

Svi detalji trebalo bi da budu poznati u martu.

U SNS kažu da će odluke uvek donositi u skladu sa interesom naroda, a ne na osnovu stranačkog rejtinga, ali i da će insistirati na sprovođenju istrage i hapšenju odgovornih u aferama Šarić i Galenika.

Inače, mogućnost vanrednih izbora se već dugo spominje u javnosti, pa je tako nedavno potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio da je protiv njih, ali i da ne bi "stavio ruku u vatru" da ih neće biti ove godine.

"Ako će raspisivanje izbora i dalje biti glavna i svakodnevna tema u državi, onda je bolje za Srbiju da se raspišu odmah. Najgore je da čitavu godinu svi spekulišu o padu vlade i vanrednom glasanju, umesto da se bavimo ekonomijom i suštinskim temama za život građana", rekao je Ljajić.

Na drugoj strani, ministarka za regionalni razvoj Verica Kalanović ocenila je u četvrtak da su priče o prevremenim izborima "preterane".

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas zatražio je raspuštanje parlamenta i hitno raspisivanje prevremenih izbora.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kaže da nema vremena za priče o novim izborima u Srbiji i da od njegove stranke u tom smislu ništa ne zavisi.

Predsednik SDPS i ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da prevremeni izbori nisu dobro rešenje i da ne veruje da jedna afera može da sruši Vladu.

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić izjavio je da bi raspisivanje izbora sada bilo štetna i bespotrebna avantura.

Demokratska stgranka Srbije navodi da premijer Dačić smesta treba da podnese ostavku zbog kontakata sa klanom odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kaže da su izbori nepotrebni jer bi vlast ponovo formirale iste partije.

Liberalno demokratska partija navodi da su izbori jedino rešenje i da se zemlja ne vodi kao tabloid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 203 idi na stranu