Lezbejski festival u Novom Sadu

Lezbejski aktivistički festival "Umetnost radi akcije", posvećen osuđenim članicama ruskog benda "Pusi rajot" i temi društvene pobune,počeće sutra u Novom Sadu.

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2012.

10:51

Default images

Festival traje do subote.

U okviru festivala biće prikazani filmovi "Odri Lord – Berlinske godine", kao i "Odnosi: 25 godina lezbejske grupe Škuc – LL Ljubljana".

U četvrtak uveče biće održana i tribina "Pokrenimo otpor", na kojoj će učestvovati aktivistkinje Staša Zajović, Vera Kurtić, Biljana Stanković Lori, Tijana Popivoda.

Biće organizovan i Ženski bazar, odnosno prodajna izložba rukotvorina, kao i radionica veganske kuhinje pod nazivom "Feminizam i veganstvo".

U muzičkom delu programa nastupiće violinistkinja i vokalna umetnica Gabrijela Benak, kao i Maloja Maloti muzičarka iz Beograda, koja trenutno živi u Berlinu.

Festival petu godinu zaredom organizuje Novosadska lezbejska organizacija, a programi će se održavati u Omladinskom centru CK 13 (Crna kuća).

Ulaz na programe je slobodan. Festival su podržali Kvinna till Kvinna, Female Oxygen, Heart and Hand Fund.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: