Hrvatska: Otkriven ubica Srbina

Hrvatska policija je otkrila osobu koja je na pravoslavni Uskrs, na brutalan način, ubila 74-godišnjeg Srbina Momčila Španovića iz Krstinje pokraj Vojnića.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

19:10

Default images

Kako se navodi u saopštenju karlovačke policijske uprave, ubica je 34-godišnjak, državljanin BiH koji nije dostupan državnim organima Hrvatske, pa se za njim i dalje traga.

Karlovačka policija istragu je sprovela u saradnji s Interpolom, županijskim tužilaštvom i Policijom iz BiH.

Španović je ubijen na pravoslavni Uskrs, sredinom aprila 2012. godine. U službenom opisu događaja od 15.aprila navodi se da je Španović ugušen, a zbog brojnih rana i mučen, kako bi ubici otkrio gde čuva pare.

Španovićev leš našli su komšije na pragu njegove kuće u Krstinji, u kojoj je nakon rata živeo sam. Kuća se nalazi na ulazu u mesto, a svakog dana Španović je odlazio kod jedne komšinice u centar mesta gde je ručao.

Nakon što ga dva dana nije bilo, potražili su ga i zatekli stravičan prizor. Ruke su mu bile zavezane plavom plastičnom vrpcom koja se koristi pri baliranju sena. Oko vrata napadač je zategao isto uže, pričvrstivši drugi kraj na nosač ograde tako da se Španović nije mogao micati.

Uz leš su nađene košulja i kapa kakve su se nosile u JNA, dok mu je u ustima bila potkapa. Zbog toga su počele priče o nacionalno motivisanom zločinu.

Španović je živeo mirno i od 780 kuna (104 evra) penzije i pomoći dva bratova sina koji žive u Srbiji.

Njegovi susedi, kojih je sada u selu tek 27, u istrazi su izjavljivali da u njihovom kraju ubistava nije bilo još od 1938. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: