"Bez posledica zbog raskida sa DS"

Novi Sad -- Potpredsednik Gradskog odbora SPO Nemanja Starović kaže da "sasvim sigurno" neće biti posledica po novosadski odbor SPO zbog raskida koalicije sa DS.

Izvor: Beta
Podeli

Starović je novinarima rekao da stav gradskog odbora neće biti promenjen, jer više ne mogu da sarađuju sa aktuelnim gradonačelnikom Igorom Pavličićem iz DS-a.

"Sasvim sigurno posledica neće biti budući da je statut SPO-a veoma jasan i da garantuje široku autonomiju lokalnih organizacija stranke, po kojoj o svim političkim pitanjima na opštinskom i gradskom nivou odlučuju opštinski i gradski odbori. Mi smo u razgovoru sa gospodinom Vukom Draškovićem razjasnili naše političke pozicije", kazao je on.

Drašković nije podržao odluku Pokrajinskog odbora za Vojvodinu i novosadskog odbora stranke o raskidu koalicije s DS-om, saopštio je SPO.

U saopštenju se navodi da Statut SPO-a garantuje lokalnim odborima punu autonomiju, ali da Drašković, uprkos ubedljivosti argumenata o "zaveri lokalnih čelnika protiv njegove stranke", ne može da podrži odluku gradskog i pokrajinskog odbora.

"Javnost proziva mene za odluke o čijem donošenju nisam konsultovan, čak ni obavešten", rekao je Drašković.

SPO je na lokalnim izborima 6. maja nastupao na listi Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV). Ta lista osvojila je 15 odborničkih mesta, od čega su tri pripala SPO-u. Oni su glasali za konstituisanje vlasti DS-a, LSV-a, SPS-a i SPO-a.

SPO je potom u gradskom parlamentu formirao odborničku grupu "Svi za Novi Sad", sa šest odbornika Romske demokratske stranke. Ta odbornička grupa nedavno je potpisala sporazum o političkoj saradnji sa novosadskim odborom SNS-a.

Te dve odborničke grupe, zatim odborničke grupe SPS-a, DSS-a i odbornička grupa sastavljena od pet odbornika koji su izabrani na listi "Dveri" pa potom isključeni iz stranke i jednog odbornika vlaške stranke "NiIjedan od ponuđenih odgovora", koji je takođe isključen iz stranke, zahtevaju smenu gradske vlasti i tvrde da imaju većinu u Skupštini grada.

Na vanrednom zasedanju gradskog parlamenta u sredu, oni, međutim, nisu uspeli da obezbede većinu za smenu gradske vlasti pa je sednica odložena do daljeg.

strana 1 od 110 idi na stranu