Ispitati kako je zastareo predmet

Beograd -- Republičko javno tužilaštvo saopštilo da će proveriti kako je nastupila zastarelost predmeta bivšeg direktora Kreditno-eksportne banke Sekule Pjevčevića.

Izvor: Tanjug
Podeli

Podsetimo, početkom sedmice Viši sud u Beogradu zbog zastarelosti doneo je odbijajuću presudu protiv Pjevčevića i još dvojice optuženih za davanje mita.

Taj predmet je 2007. godine iz Posebnog odeljenja Višeg suda (Specijalnog suda) prosleđen Višem sudu u Beogradu (tadašnjem Okružnom sudu), u čijoj je isključivoj nadležnosti zakazivanje i dinamika održavanja glavnih pretresa, navedeno je u saopštenju.

Tužilaštvo podseća da se protiv Pjevčevića vodi krivični postupak pred Posebnim odeljenjem Višeg suda zbog optužbi da je jedan od organizatora grupe poznate kao "stečajna mafija" i da on nije oslobođen krivične odgovornosti.

Viši sud u Beogradu je u ponedeljak doneo presudu kojom se odbija optužba protiv Pjevčevića i bivšeg inspektora Generalnog inspektorata MUP-a Srbije Dejana Ivezića i vlasnika građevinske firme Milana Rakočevića, jer je nastupila apsolutna zastarelost krivčnog gonjenja za primanje mita.

Pjevčević i Ivezić će se, međutim, na optuženičkoj klupi ponovo naći 14. septembra zbog krivinog dela odavanje službene tajne, koja se tiče krivčne prijave koju je Pjevčević podneo u januaru 2006. protiv aktera afere "kofer" zbog primanja mita.

Ta krivčna prijava teretila je tadašnjeg viceguvernera Narodne banke Srbije Dejana Simića i funkcionera SPS Vladimnira Zagrađanina i kasnije je proglašena službenom tajnom, a Pjevčević optužen za njeno odavanje.

strana 1 od 174 idi na stranu