Đukanović: Zajednička EU budućnost

Novi Sad -- Predsednik DPS Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da Srbija i Crna Gora imaju bliske istorijske veze i zajedničke strateške ciljeve za budućnost u EU.

Izvor: Beta
Podeli

"Sa Srbijom imamo bliske istorijske veze, ali i zajedničke strateške ciljeve za budućnost, u okviru težnje svih država regiona Zapadnog Balkana za pristupanje Evropskoj uniji", naveo je Đukanović u pozdravnom pismu učesnicima izborne skupštine Crnogorske partije u Novom Sadu.

Pozdravno pismo uputio je i predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić, koji je ocenio da je crnogorska zajednica u Srbiji danas u situaciji da "mora da se bori za svoje ime, identitet i pravo na postojanje".

On je poručio da crnogorska zajednica u Srbiji može postati most saradnje između dve države, "koje veže mnogo toga, a razdvaja samo želja da se iz jedne upravlja i drugom".

"Vreme koje je pred nama garantuje nam da će se problemi rešavati na način primeren evropskom sistemu vrednosti, a da će se država Srbija odnositi prema svim svojim građanima uvažavajući njihove različitosti, garantujući im sva prava", naveo je Krivokapić.

Druga redovna skupština Crnogorske partije održava se danas u hotelu "Park" u Novom Sadu. Skupština je izborna i na njoj će na mandat od četiri godine biti izabrani predsednik i ostali organi stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu