Odbornici ne mogu nazad na Kosovo

Jarinje -- Odbornicima iz Kosovske Mitrovice i Zvečana, koji su se vraćali sa sednice iz Beograda, nije dozvoljeno da na administrativnom prelazu Jarinje uđu na Kosovo.

Izvor: B92
Podeli

Časlav Sofronijević odbornik Skupštine opštine Zvečana kaže za B92 da su vojnici američkog kontigenta zaustavili autobus sa puškama uperenim u autobus.

Nakon legitimisanja putnika, prevodilac im je saopštio da ne mogu da uđu na teritoriju Kosova, ali ne i zašto.

"Autobus sa odbornicima vraćaju se sa skupštine koja je održana u Beogradu na administrativnoj liniji u Jarinju, vojnici američkog kontigenta su sa puškama uperenim u autobuse, jedan vojnik je ušao unutra, legitimisao putnike, svi su mu dali lične karte da bi on prokomentarisao neko nezadovoljstvo. NAkon toga je ušao prevodilac, je drsko rekao da možemo samo da ćutimo, u suprotnom ćemo biti vraćeno. Mi smo pitali zašto ne možemo da uđemo na našu teritoriju i mi nismo dobili nikakv odgovor već su sa puškama uperenim u autobus, u putnike, na odbornike, pokazali neku njihovu demokratiju", kaže Sofronijević.

Sofronijević kaže da ne zna na koji način će se vratiti na teritoriju Kosova, ali da ne nameravaju da odustanu od povratka kući.

"Oni su nas vratili, trenutno smo krenuli ka Novom Pazaru, i probaćemo prelaz preko Brnjaka, ali verovatno će nas i odatle vratiti, jer znaju da je ovaj autobus sa odbornicima, a onda ćemo videti da li ćemo iće preko nekog alternativnog pravca, i ni samo ne znamo šta ćemo uraditi. Ali jedno je sigruno, makar i peške ući i ići do svojih kuća", kaže Sofronijević.

strana 1 od 84 idi na stranu