Tači: Neće biti kompromisa

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači optužio vlasti u Beogradu da stoje iza nereda na severu Kosova i paljenja prelaza Jarinje.

Izvor: Beta
Podeli

Iza ekstremista stoje predstavnici zvaničnog Beograda koji te strukture finansiraju, rekao je on.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Prištini, Tači je rekao da su vandali koji su oko 19 sati zapalili Jarinje vođeni od predstavnika "paralelnih struktura Srbije na severu Kosova".

Prema njegovim rečima, snage Kfora i Policije Kosova nastoje da drže pod kontrolom prelaz Brnjak i nastoje da se vrati njihovo prisustvo na prelaz Jarinje.

"Neće biti kompromisa. Reciprocitet u trgovinskim odnosima između Kosova i Srbije će se ostvariti. Trenutno se suočavamo sa problemima i teškoćama, ali ni pod kojima uslovima i ni po koju cenu neće biti povučena odluke o reciprocitetu", rekao je predsednik kosovske vlade.

Tači je rekao da je Kosovo domovina svih njegovih naroda i pozvao građane da sačuvaju mir i imaju poverenje u institucije Kosova i Kfor.

Prema njegovim rečima, kosovske vlasti imaju odličnu saradnju sa Kforom.

"Scenario Srbije o podeli Kosova nikada se neće ostvariti. Nikada u poslednjih 12 godina nismo bilo tako odlučni u tome. Naša je ustavna i zakonska obaveza da sačuvamo teritorijalni integritet i suverenitet Kosova", rekao je Tači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu