Danas: Drakulić napušta agrobiznis

Holding Ist point u suvlasništvu biznismena Zorana Drakulića prodala je Agri point, ćerku-firmu koja se bavi međunarodnom trgovinom žitaricama, piše “Danas”.

Izvor: B92

Sreda, 19.01.2011.

22:22

Default images

Agri point prodat je kompaniji CHS, potvrđeno je listu “Danas” u “Ist pointu”.

Dogovor dve kompanije obuhvata operacije Agri pointa u Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Srbiji, odnosno “prodajnu mrežu i silose za žito u Mađarskoj i u Konstanci u Rumuniji“.

U Ist pointu nisu želeli detaljnije da govore o ovoj transakciji, pa tako ostaje nepoznat i razlog prodaje, kao i cena po kojoj je Agri point promenio vlasnika, ali bi prema najavama, više informacija trebalo da bude objavljeno u narednim danima, navodi list.

CHS je saopštio da će kroz ovu akviziciju proširiti svoje poslovanje u Istočnoj Evropi, dodajući 1,5 do dva miliona metričkih tona kukuruza, pšenice i ječma. Kompanija je opisala četiri zemlje obuhvaćene transakcijom kao oblasti visokog rasta.

Konsultant za strana ulaganja Mahmud Bušatlija smatra da je Drakulić sada bio primoran na prodaju dela kompanije zbog velikih problema sa kojima se Ist point suočava u poslovanju.

Bušatlija je rekao da je situacija u sektorima hrane i metala, u kojima posluje Ist point veoma dobra, tako da nije u pitanju sektorski problem.

"Kriza je pokazala da u Srbiji među tajkunima nema pravih biznismena. Drakulić je među njima i najbolji jer je on u velikoj meri radio sa inostranstvom. Međutim, sada je postalo jasno da je kvalitet tajkuna najbolji u kontaktima sa političarima, a ne u kontaktima sa tržištem", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: